Duurzame uitvaart

Tijdens ons leven houden we steeds meer rekening met het milieu en hoe we daarmee omgaan. Het is voor mij daarom logisch dit ook te doen bij de uitvaart. Door het volgende logo zie je welke keuze een duurzaam alternatief is:

uitvaartzorg david van de waal overlijden begrafenis regelen begrafenisondernemer utrecht nieuwegein Logo duurzaam

Binnen Uitvaartzorg VAN DAVID probeer ik zoveel mogelijk digitaal te werken, de fiets te pakken als dat kan en anders mijn hybride auto. Alle kleine beetjes helpen om onze aarde zo goed mogelijk door te geven aan ons nageslacht.

Opbaren

Na het overlijden moet er een keuze worden gemaakt over de plaats van opbaren: thuis of in een uitvaartcentrum of een combinatie van deze twee. Het kan ook een andere geliefde plek zijn. Bijvoorbeeld het tuinhuisje op het volkstuincomplex of de bestuurskamer van de tennisvereniging. Uiteraard moet dit wel altijd met de eigenaar van het gebouw worden overlegd. Maar wettelijk is er geen bezwaar.

Thuis opbaren

In de eigen omgeving afscheid nemen, kan heel waardevol zijn. Dit is bijna in ieder huis mogelijk. Samen kunnen we bekijken welke mogelijkheden er in huis zijn, wat praktisch mogelijk is en wat goed voelt.

Verschillende mogelijkheden om thuis op te baren

Het kan op bed, in een mand, kist of op een baar. Uiteraard afhankelijk van de mogelijkheden in huis. Om zo goed mogelijk thuis afscheid te kunnen nemen, zijn er diverse mogelijkheden om goed te zorgen voor het koelen van het lichaam.

In bed of onder de kist, mand of baarplank kunnen we een koeling aanbrengen. Deze maakt een licht zoemend geluid. De koelunit kan meestal uit het zicht worden geplaatst. Dit is de meest gekozen mogelijkheid bij een thuisopbaring.

uitvaartzorg david van de waal overlijden begrafenis regelen begrafenisondernemer utrecht nieuwegein Logo duurzaam

Opbaring op graszoden. Bij deze methode worden graszoden onder de kist of baarplank geplaatst en tweemaal daags flink besprenkeld met water. Volgens de traditie wordt ook rozemarijnbadmelk en kwarts toegevoegd, voor een frisse geur en stimulatie van de groei van het gras. Na de uitvaart kunnen de graszoden worden (terug)geplaatst in de tuin. De verkoelende werking van gras wordt veroorzaakt door koolstofassimilatie. Omdat gras warmte nodig heeft om te groeien, wordt er warmte aan de omgeving onttrokken. Het tweemaal daags besprenkelen zorgt voor een actief verdampingsproces. Wel moet worden opgemerkt dat het koelen met graszoden minder effectief kan zijn dan een koelapparaat. Dit is vooral afhankelijk van het klimaat in de ruimte en de conditie van het lichaam. Als ondersteuning van het koelen door het gras kunnen coolpacks in een mooie doek gewikkeld worden en naast de overledene gelegd.

uitvaartzorg david van de waal overlijden begrafenis regelen begrafenisondernemer utrecht nieuwegein Logo duurzaam

Er zijn kleine zakjes die aangebracht worden op de buik onder de kleding. De zakjes bevatten actieve koolstof en geïmpregneerde klei, die gassen die vrijkomen absorberen. Op die manier blijft het lichaam mooi van kleur en zacht en aaibaar en komen er meestal geen geuren vrij. Of het een bruikbare methode is hangt o.a. af van de staat van het lichaam en het jaargetijde. Ik kan je hierbij adviseren.

Lichte balseming, ook wel thanatopraxie genoemd, zorgt ervoor dat de lichaamsconditie tot ongeveer 10 dagen zonder koelen goed blijft. Ook hier blijft het lichaam zacht en voelt het natuurlijker aan. Wel is het goed om je ervan bewust te zijn dat het bloed wordt vervangen door een andere vloeistof en dit als ingrijpend kan worden ervaren.

Uitvaartcentrum

Uitvaartzorg VAN DAVID kan gebruik maken van alle lokale uitvaartcentra. Ook in crematoria in Nieuwegein, Leidsche Rijn (Utrecht) en Amersfoort zijn er mogelijkheden voor opbaring. Soms zijn er 24-uurs familiekamers. Je krijgt dan een sleutel en kan zonder afspraak op bezoek. In het centrum van Utrecht is een intiem 24-uurs familiehuis in de tuin van Gasthuis Leeuwenbergh aan het Servaasbolwerk 1A. Naast de 24-uurs familiekamers zijn er vaak ook grotere ruimtes beschikbaar voor een condoleancebezoek, bijvoorbeeld ook in het Gasthuis Leeuwenbergh.

Veel mogelijkheden dus. Ik vertel je er graag meer over. Bel gerust.

Beeld en herinnering

We leven in een tijd waarin beeld belangrijk is. Ook tijdens de uitvaart kan beeld een toegevoegde waarde hebben. Je kunt denken aan het laten zien van foto’s en video’s.

Het vastleggen van de uitvaart in beeld komt steeds vaker voor. Ik werk hiervoor samen met specialisten die de sfeer weten te pakken in een foto of video zonder de aandacht te trekken. Bescheiden en met oog voor de privacy van de aanwezigen bij de uitvaart.

Voor het zelf maken van een PowerPoint hier wat aandachtspunten:

  • Laat foto’s en filmpjes zien die je aan iedereen zou laten zien. Het lijkt een open deur, maar toch worden er regelmatig beelden getoond die voor intimi vertrouwd zijn, maar die de buurvrouw nooit te zien zou krijgen. En laat die nu net aanwezig zijn bij het afscheid;
  • Technisch loopt een presentatie vaak beter als deze in PowerPoint is gemaakt;
  • Zo'n presentatie komt het meest tot zijn recht als deze getoond wordt tijdens muzikale intermezzo’s;
  • Plan 7 seconden per beeld, dan is er tijd om de herinnering boven te laten komen.

Maak zelf een PowerPoint voor een uitvaart met mijn vijf stappenplan of schakel mijn specialist hiervoor in.

Vijf tips om een PowerPoint te maken.

Afscheidslocaties

Doordat al vele jaren diensten, missen en plechtigheden in kerken en aula’s van begraafplaatsen of crematoria worden gehouden, zijn deze locaties vaak het eerst waaraan gedacht wordt. Als je gelooft, kan het heel waardevol zijn om in de kerk, waar vaak door vele generaties lief en leed is gedeeld, het afscheid te laten plaatsvinden.

Maar een uitvaart kan en mag ook anders. Het verenigingsgebouw waar je wekelijks schaak speelt, de kantine van je geliefde voetbalclub of het fort waarvan je vrijwilliger was, zijn vaak ook heel geschikt. Of de intieme omgeving van je eigen woonhuis. 

Er zijn hele mooie locaties om de plechtigheid te houden, in de natuur of in de stad. Ter inspiratie wat voorbeelden.

Het koetshuis van de Mauritshoeve, Maartensdijkseweg 9 (Maartensdijk) te Bilthoven. Landelijk gelegen met eigen parkeerplaats en mogelijkheden voor plechtigheid en catering in diverse ruimtes. Meer informatie: mauritshoeve.nl/evenementen/condoleances

uitvaartzorg david van de waal overlijden begrafenis regelen begrafenisondernemer utrecht nieuwegein Logo duurzaam

Midden in het oude hart van de stad Utrecht ligt Gasthuis Leeuwenbergh aan het Servaasbolwerk 1A, een prachtig middeleeuws gasthuis. Voor kleine en grote gezelschappen zeer geschikt. Beeld, geluid en catering zijn van hoge kwaliteit. Gedragen worden door de historie ervaren veel mensen als een extra toegevoegde waarde tijdens het afscheid.

Zoek je echt iets heel anders voor de uitvaart, dan is misschien de Metaal Kathedraal aan de Rijksstraatweg 20 te Utrecht geschikt. Een oud industrieel pand met diverse ruimtes, parkeergelegenheid en veel aandacht voor ecologie. Zowel in beheer van het pand, energie gebruik als het eten en drinken dat er geserveerd wordt. Meer informatie: metaalkathedraal.nl. Denk in Nieuwegein eens aan fort de Batterijen aan de Overeindseweg. Midden in het groen en aan het water ligt het vlakbij crematorium en begraafplaats Noorderveld.

Door mijn jarenlange ervaring weet ik nog veel meer pareltjes van locaties om samen te komen. Ieder met zijn eigen sfeer, grootte en mogelijkheden. Neem gerust contact op, dan zoeken we samen naar een plek die goed voor je voelt.

Vaak vinden vrienden en vrijwilligers het ook fijn om mee te mogen helpen het afscheid te faciliteren. Zoals helpen met de catering of het verzorgen van het geluid. Uiteraard kan ik dit ook voor je regelen. Hiervoor werk ik samen met bedrijven die hier veel ervaring in hebben.

Begraafplaatsen

In Utrecht en omliggende plaatsen zijn vele begraafplaatsen. Uiteraard weet ik van alle begraafplaatsen de mogelijkheden en deel deze kennis graag met je. Heb je een vraag over een graf of ben je zoekende naar een begraafplaats die bij je past, neem dan contact op. Samen kunnen we ook op begraafplaatsen kijken en de mogelijkheden bespreken.

Ik wil hier enkele bijzondere begraafplaatsen noemen, omdat velen denken dat je er niet meer mag begraven, terwijl het wel kan.

Begraafplaats Soestbergen (Gansstraat) en Kovelswade (Koningsweg) in Utrecht zijn van die rustplaatsen in de stad met een lange geschiedenis. In de volksmond liggen deze begraafplaatsen aan “het Luie End”. Deze bijnaam is ontstaan, omdat aan de ene kant van de Gansstraat de overledenen lagen begraven en aan de andere kant van de straat in de gevangenis de gevangenen zaten te niksen. Soestbergen is aangelegd als eerste begraafplaats van de gemeente Utrecht nadat er niet meer in en om de kerken begraven mocht worden. Om de notabelen, die altijd in de kerk waren begraven, wat tegemoet te komen is er op Soestbergen de ring van Zocher gebouwd. In dit monument zijn vele grafkelders waarin nog steeds mag en kan worden bijgezet. En tegenwoordig mag je de kelders tegen dezelfde kosten gebruiken als een particulier graf elders op de begraafplaatsen van de gemeente Utrecht.

Op Kovelswade staat een mooie intieme aula met daarachter een hele mooie begraafplaats met vele doorkijkjes. Deze begraafplaats ligt wat verscholen achter de woonhuizen aan de Koningsweg, daarom bij vele Utrechters onbekend, maar zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Meer informatie: utrecht.nl/wonen-en-leven/parken-en-groen/begraafplaatsen.

uitvaartzorg david van de waal overlijden begrafenis regelen begrafenisondernemer utrecht nieuwegein Logo duurzaam

In Oud-Zuilen ligt net buiten het dorpje in een mooi weidelandschap één van de oudste begraafplaatsen van Nederland. Gesticht in 1782 door de familie Van Tuyll van Serooskerken, eigenaren van Slot Zuilen. Het beheer van de begraafplaats is tegenwoordig in handen van een stichting, gerund door gedreven vrijwilligers. Deze vrijwilligers hebben met noeste arbeid door de jaren heen de begraafplaats weer haar oude luister teruggegeven. Naast graven zijn er ook urnengraven beschikbaar. Ook kan aan de walkant van een sloot de as worden bijgezet in een biologisch afbreekbare urn, zodat de as wordt opgenomen in de natuur. Deze strook is ingezaaid met weidebloemen en bloeit in het voorjaar en de zomer uitbundig. Een mooi voedselgebied voor de bijenvolken die in kasten leven naast dit gedeelte. Meer informatie: begraafplaatsoudzuilen.nl.

Ook zijn er in Vleuten, De Meern, Tull en ’t Waal, IJsselstein en Nieuwegein begraafplaatsen van diverse kerkgenootschappen. Vaak gelegen om of in de nabijheid van de kerk. Op deze begraafplaatsen zijn meestal alleen graven beschikbaar voor leden van het betreffende kerkgenootschap.

uitvaartzorg david van de waal overlijden begrafenis regelen begrafenisondernemer utrecht nieuwegein Logo duurzaam

Naast de begraafplaatsen zoals wij deze al jaren kennen zijn er de laatste jaren steeds meer natuurbegraafplaatsen. De graven liggen niet op rijen, maar daar waar plaats is in de natuur. Er mag alleen in natuurlijke materialen begraven worden. Een herdenkingsmonumentje mag niet of maar heel beperkt in vorm en materiaal geplaatst worden, gedurende een bepaalde tijd. Meestal zijn de graven voor onbepaalde tijd. Voor meer informatie: alle natuurbegraafplaatsen. In de regio zijn op begraafplaatsen in Bilthoven en Doorn ook gedeelten met natuurgraven.

Op de lokale begraafplaatsen zijn meestal twee soorten graven: Algemene en Particuliere graven. In een Algemeen graf worden twee tot drie vreemden van elkaar begraven en kan de duur dat het graf bestaat niet verlengd worden. In een Particulier graf (in de volksmond een eigen- of familiegraf) bepaalt de rechthebbende (meestal is dit de partner of familielid) wie er in het graf begraven wordt en hoe lang het graf blijft bestaan.

Crematoria

In midden Nederland zijn er diverse crematoria. Ieder met zijn eigen uitstraling en faciliteiten. De crematoria in Zeist en Beesd beschikken over een elektrische crematieoven. Hierdoor kan de crematie klimaatneutraal met 0% CO2-uitstoot plaatsvinden.

Alle locaties hebben de mogelijkheid voor het houden van een plechtigheid en een ontmoeting achteraf. Per crematorium verschilt het aantal zitplaatsen in aula. Van heel intiem tot enkele honderden mensen. Er zijn goede mogelijkheden voor beeld- en geluidspresentaties. Ook voor de catering is de keuze tegenwoordig zeer uitgebreid.

Toch wordt er steeds vaker voor gekozen om de plechtigheid met alle genodigden op een geliefde locatie (zie afscheidslocaties) te houden i.p.v. in het crematorium en de daadwerkelijke crematie in stilte (zonder naasten) of alleen samen met de allernaasten te laten plaatsvinden. Vaak “zwaaien” de aanwezigen de overledene dan uit bij de locatie waar de plechtigheid plaats vindt en blijven zij daarna om elkaar te ontmoeten met bijvoorbeeld een glas wijn en een lekker hapje, terwijl de overledene alleen of met de naasten naar het crematorium gaat.

Crematoria in Midden Nederland:

Na de crematie moet de urn wettelijk een maand bewaard blijven in het crematorium. Daarna zijn er vele mogelijkheden om een bestemming te geven aan de as. Neem gerust contact op om alle mogelijkheden eens rustig door te nemen.

Wade, kist of ……

De tijd dat iedereen koos voor eenzelfde soort kist ligt gelukkig achter ons. Er zijn tal van alternatieven, zodat je kunt kiezen wat bij je past. Een mand, wade, ambachtelijk gemaakte kist, een draagbaar of een klassiekere kist. Door mijn onafhankelijke werkwijze ben je vrij in je keuze. Uiteraard kan ik je helpen bij het bestellen en bezorgen van de mand, wade of kist. Door mijn jarenlange contacten met alle leveranciers kan er meestal snel geleverd worden.

Kijk ter inspiratie eens rond op de volgende sites:

Manden van Greencoffins zijn fair trade en van natuurlijke producten gemaakt: greencoffins.nl 

Kartonnenkist kunnen zowel kleurrijk met een eigen afbeelding als in het grijs. FAIR Coffins maakt ze met oog voor het milieu en de mens met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

uitvaartzorg david van de waal overlijden begrafenis regelen begrafenisondernemer utrecht nieuwegein Logo duurzaam

Ambachtelijk gemaakte kisten gemaakt door Radboud Spruit. Doordat zijn werkplaats in Utrecht is, hoeft er meestal niet zover gereden te worden en belasten we het milieu hierdoor ook minimaal. grafkist.nl.

uitvaartzorg david van de waal overlijden begrafenis regelen begrafenisondernemer utrecht nieuwegein Logo duurzaam

In een wade gewikkeld, blijft een overledene dichterbij. Om de persoon te kunnen dragen zijn er diverse baren mogelijk. Voor wades en baren kun je kijken op de site van Wikkelgoed wikkelgoed.nl.

Een kist van echt hout? Kijk dan eens op de site van Akidia akidia.nl/collectie-overzicht

De kist zelf beschilderen is heel persoonlijk en zo kun je de (klein)kinderen er ook bij betrekken. Mocht de fantasie een steuntje kunnen gebruiken dan is misschien het concept van "kleurjekist" iets voor je. Een populier houten kist, met in de deksel een afbeelding gefreesd. De verf en kwasten worden bijgeleverd. Kijk eens op de site kleurjekist voor meer inspiratie en de diverse afbeeldingen.

In mijn zoektocht naar een alternatief voor spaanplaat ben ik in contact gekomen met twee leveranciers, namelijk Unigra en Van Wijk. Zijn maken kisten van geperst populieren composiet en hierin gebruiken ze zo'n 80% minder chemische stoffen dan gebruikt in spaanplaat kisten. 

Kisten van deze leveranciers zijn meestal binnen 24 uur leverbaar, ook in het weekend. Uiteraard wil ik je ook helpen om de kist te bestellen bij de leverancier van jouw keuze. Zoals bij al mijn diensten en producten, is mijn inkoopprijs jouw prijs.

Soms stellen begraafplaatsen of crematoria specifieke eisen aan een mand, wade of kist. Ik kan je informeren of jouw keuze is toegestaan in het crematorium of op de begraafplaats.

De volgende kisten zijn op voorraad en kan ik gelijk leveren.

Prijzen getoonde kisten

Omschrijving kistenPrijs
Grijs wax fineer kist ( 1-90 HC 8) met strakke katoenen bekleding€ 306,13
Wit wax fineer kist ( 1-90 HC 8) met strakke katoenen bekleding€ 306,13
Eiken fineer kist ( 1-80 HC 8) met strakke kantoenen bekleding€ 348,48
Massief naaldhouten kist (NA-10) met 8 houtengrepen en strakke kantoenen bekleding€ 627,00
Massief naaldhouten kist (NA-12) met 8 touwgrepen en strakke kantoenen bekleding€ 683,00
Massief naaldhouten kist (NA-11) met doorlopende greep en strakke kantoenen bekleding€ 676,00
Massief populierenhouten kist (PU-10) met 8 houtengrepen en strakke kantoenen bekleding€ 529,00
Massief populierenhouten kist (PU-12) met 8 touwgrepen en strakke kantoenen bekleding€ 585,00
Massief populierenhouten kist (PU-11) met doorlopende greep en strakke kantoenen bekleding€ 578,00
Massief populierenhouten kist (CA-10) honing kleur, 8 grepen en strakke katoenen bekleding€ 592,00
Massief populierenhouten kist (CA-11) honing, met doorlopende greep en strakke katoenen bekleding€ 641,00
Massief eikenhouten kist (E-210) met 8 grepen en strakke katoenen bekleding€ 797,00
Massief eikenhouten kist (1-70 HC 8) met 8 grepen en strakke katoenen bekleding€ 688,49
Wit gespoten kist (1-20 WHC 8) met strakke bekleding€ 440,44


Vervoer

Traditioneel of eigentijds? Klassiek of modern? Wil je met paard en wagen, in stijl met een Rolls-Royce rouwauto en bijpassende volgauto’s of met een bakfiets naar de laatste rustplaats? Het kan allemaal. Surf maar eens rond met de zoekterm rouwvervoer. Je kunt ook met elkaar bij de overledene in een bus of lopend. Er is ook een Tesla rouwauto en andere elektrische rouwauto’s zijn in ontwikkeling. Samen met jou kan ik de voor- en tegens van alle soorten vervoer met je doornemen, zodat je een juiste keuze kunt maken.

Hierbij al wat suggesties:

Hou je van sjiek of super stijlvol, dan past daar misschien de Rolls Royce rouwauto uitstekend bij. Meer informatie: Meijers Rouwvervoer.

uitvaartzorg david van de waal overlijden begrafenis regelen begrafenisondernemer utrecht nieuwegein Logo duurzaam

Samen met de overledene in de uitvaartbus. Er zijn verschillende bussen met meer of minder zitplaatsen. Uiteraard kun je gelijk naar de locatie rijden, waar de uitvaart zal plaatsvinden. Maar misschien is vooraf een tocht, langs belangrijke plaatsen in het leven van de overledene, een mooi begin van het definitieve afscheid. Omdat je met elkaar meerijdt, hoeven er niet allemaal verschillende auto’s te rijden en is dit dus een duurzamer alternatief. Meer informatie: uitvaartbus.com of rouw-vip.nl/bussen.

uitvaartzorg david van de waal overlijden begrafenis regelen begrafenisondernemer utrecht nieuwegein Logo duurzaam

Ben je Tesla fan? Dan is deze rouwauto misschien iets voor je: staatsie-vervoer.nl/eerste-volledig-elektrische-tesla-rouwwagen-ter-wereld.

Mag het ingetogen en herkenbaar zijn. Kies dan voor een Mercedes Rouwauto en als je dat wilt bijpassende volgauto’s. Meer informatie: meijersrouwvervoer.nl/autoverhuur/rouwauto-s-en-samenwerking/zilvergrijze-rouwstoet.

uitvaartzorg david van de waal overlijden begrafenis regelen begrafenisondernemer utrecht nieuwegein Logo duurzaam

Is de afstand niet te groot, denk dan eens aan de loopkoets. Je kunt zelf de loopkoets begeleiden of ik zorg voor begeleiders. Meer informatie: dragerscentrale.com/loopkoets.

uitvaartzorg david van de waal overlijden begrafenis regelen begrafenisondernemer utrecht nieuwegein Logo duurzaam

Je leven lang alles op de fiets gedaan en dan de laatste rit in een auto. Dat voelt vaak ongemakkelijk aan. Kies dan ook voor de laatste rit de fiets. Meer informatie: derouwfiets.nl 

uitvaartzorg david van de waal overlijden begrafenis regelen begrafenisondernemer utrecht nieuwegein Logo duurzaam

Naast het stalen ros, kan het ook met echte paarden en een mooie koets of oogstwagen. Laat je inspireren op: stalhouderijdezadelhoff.nl/index.php/rouwen

Hoe vertel ik het

Rouwbrieven

Communicatie gaat tegenwoordig razendsnel over de digitale snelweg. Maar de aankondiging van geboorte en overlijden gebeurt in onze cultuur nog vaak op papier. Rouwbrieven worden door PostNL zelfs speciaal behandeld en ze worden vaak lang door de ontvanger bewaard.

Hoe je het ook wilt doen, woorden wil je zorgvuldig kiezen en op passende manier vormgeven. Ik kan je hierbij helpen. Ik werk met diverse grafisch ontwerpers die met passie voor hun werk je willen helpen met het ontwerpen van een persoonlijke kaart. Je kunt ook kiezen voor een al ontworpen kaart. Op de site van rouwmedia vind je tal van voorbeelden rouwmedia.nl/rouwkaarten.  Enveloppen en postzegels heb ik altijd op voorraad. De kaarten bij PostNl bezorgen, ik weet de weg voor je. Ook als de kaarten op zondag verzonden moeten worden.

Download tekst ideeën voor rouwbrieven
Download ideeën voor gedichten
Download lay-out voorbeeld rouwbrief

Dankbetuigingen

Naast de aankondiging van het overlijden wil je misschien de mensen die je nabij zijn geweest in de dagen na het overlijden en de uitvaart bedanken. Dankbetuigingen in de stijl van de rouwbrief, worden zo tussen de 4 tot 6 weken na de uitvaart verzonden.

uitvaartzorg david van de waal overlijden begrafenis regelen begrafenisondernemer utrecht nieuwegein Logo duurzaam

Moet het zo traditioneel? Nee hoor. Kijk eens op growawish.nl. Dit zijn kaarten met zaadjes erin verwerkt. Na het lezen plant je de kaart en deze groeit dan uit tot bijvoorbeeld een mooi boeket vergeet-mij-nietjes. Een mooie herinnering.

Download tekst ideeën voor dankbetuigingen

Bloemen of….

Soms vertellen bloemen wat je zelf niet kunt zeggen. Maar welke bloemen kies je? Er zijn geen strenge regels voor, belangrijk is vooral dat het goed voelt. Misschien verwoorden ze een herinnering, of kies je de lievelingsbloem- of kleur van de overledene. Ook bijzonder: maak een keuze aan de hand van symboliek.

Het oplaten van ballonnen is een vorm die ook ruimte geeft aan je gevoelens. Echter is het wel een flinke belasting voor het milieu. Samen bellen blazen kan een mooie vervanger zijn.

Licht met elkaar ontsteken is verbindend. Licht geeft richting op momenten dat je niet meer weet hoe verder. Laat iedereen een eigen kaars meenemen die herinneringen oproepen aan degene die is overleden. Zo kan er een veelkleurig licht- en hoopgevend monument ontstaan tijdens het afscheid.

Ik kan je helpen om een vorm te vinden die bij je past.

Ben je op zoek naar een goede bloemist die je gevoelens kan verwoorden kijk dan eens op de site van De Stijl in Nieuwegein of Groen Flora in Bilthoven. Ware kunstenaars met oog voor detail.

Bel bij een overlijden

(dag en nacht bereikbaar) 

Mail: uitvaartzorg@vandavid.nl

Bezoekadres: Maliebaan 80A | Utrecht

Postadres: Postbus 13050 | 3507 LB  Utrecht

Whatsapp openen
1
💬 Kan ik je helpen?
Als je wilt kun je je vraag sturen via whatsapp.